Шефът на "Лозенец" пред ON AIR: Кацаров не е стъпвал в болницата! Не съм влизал в схеми и не съм крал

Сливането ще унищожи съществуваща болница с традиции, убеден е доц. Радосвет Горнев

09.12.2021 | 19:22 Редактор: Тодор Петров

Недоволството на лекарите от болница "Лозенец" продължава. То е насочено срещу сливането на болничното заведение с педиатрията и бъдещата детска болница.

Изпълнителният директор на болница "Лозенец" - доц. Радосвет Горнев, коментира пред Bulgaria ON AIR думите на здравния министър Стойчо Кацаров пред обществената телевизия, че ръководството на "Лозенец" може да бъде сменено.

"Пред ръководството на МЗ поех ангажимент и го изпълних. Положил съм всички усилия, не съм отсъствал един ден от болницата, за да осигуря най-доброто в тази тежка ситуация. Дали по телевизията или с писмена заповед, ще приема всякакво решение. Но държа на името си. Не съм влизал в схеми, не съм изпълнявал никакви интереси, не съм откраднал нищо", заяви доц. Горнев за "Новините ON AIR".

"Сливането ще доведе до унищожаването на единствената университетска към СУ болница, която е многопрофилна. Този акт не може да доведе до нищо добро. Обречен е на правна несъстоятелност. Ще унищожи съществуваща болница с традиции, ангажирана към обучението на студентите по медицина в Софийския университет", убеден е той.

Той бе категоричен, че е невъзможно съществуването на две такива болница в една сграда.

"Всеки, който направи елементарен анализ, ще го разбере. Но за това трябва да дойде в болницата и да види в какво състояние се намира и какви условия има. Кацаров не е стъпвал в тази болница и не знае какво е нивото на обслужване на пациентите и как осъществяваме обучението на нашите студенти", каза още доц. Горнев.

Протестите на медиците ще продължат утре пред Министерството на здравеопазването.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК